torstai 27. lokakuuta 2011

Takaisin autokoulun penkille!

Hieman erikoisella tavalla alkoi tämän viikon maanantai! Kävimme nimittäin Heidin kanssa yhteistyökumppanimme Autokoulu Koljanderin luona yhdellä ihan oikealla teoriatunnilla. Mehän ollaan Heidin kanssa jo niin sanotusti parinkympin paremmalla puolella ja molemmilla on nuo maagiset ajokortit olleet jo hetken ja autolla on tullut huristeltua enemmän ja vähemmän. Heidikin ajoi tällä kertaa autolla autokouluun... ja Iina kyllä kuuli jo kaukaa missä se Heidin bemmi oikeen kaahaa ;)

Kyseessä oli autokoululaisten ihan ensimmäinen aloitustunti, joten kanssaopiskelijamme olivat vasta ihan alkutaipaleella. Autokoulun opettajana toimi Eira Möttönen, joka veti meille 95 minuutin oppitunnin sisältäen 5 minuutin kahvitauon - jolloin tietysti Koljander tarjosi kahvit myös meille vierailijoille! Tunnilla käytiin läpi autokoulun sisältöä ja annettiin hyviä vinkkejä tuleviin koitoksiin. Taisipa Eira antaa pari tärppiäkin edessä siintävää teoriakoetta ajatellen. Aloitustunti antoi hyvän kuvan siitä, mitä autokoulu pitää sisällään ja mitä kaikkea siellä pitää ja voi opiskella.

Ajokortin hankkimista suunniteltaessa kannattaa ottaa huomioon myös omat tulevaisuuden suunnitelmat ja haaveet; tarvitaanko omalla alalla tulevaisuudessa esimerkiksi kuorma-auto- tai rekkakorttia. Moni oppilas ei ollut tullut ajatelleeksikaan aikaisemmin sitä, mitä kaikkea sillä tavallisella ajokortilla sitten saa ajella. Autokoulu Koljanderin Eira Möttönen valaisi asiaa ja nyt kaikki muistamme, että se peräkärry saa olla auton perässä ja pakettiautolla saa huristella, mutta kevarin tai moottoripyörän selkään on ihan turha lähteä ilman toisenlaista ajokorttia.

Koska Koljander on kansainvälinen autokoulu, ja kyseisellä tunnilla oli mukana yksi vieraskielinen opiskelija, tapahtui opetus myös englanniksi. Käytännössä Eira puhui ensin suomea ja saman lauseen perään käänsi sen sujuvasti englanniksi, mikä mielestämme oli oikein hienoa toimintaa! Myös autokoulun muut materiaalit on mahdollista saada englannin kielellä. Kieli ei siis ole kynnyskysymyksenä ajokortin hankinnassa, ainakaan autokoulu Koljanderilla. Kompastuskiveksi ei nouse myöskään rahoitus, sillä Koljanderilla kurssimaksuihin on mahdollista saada jopa vuosi korotonta maksuaikaa.

Kaiken kaikkiaan meille jäi oikein positiivinen kuva vierailustamme, joten voimme lämpimästi suositella Koljanderin valintaa, kun aika hankkia ajokortti koittaa. Matkalaukku oli tietysti myös menossa mukana ja otimmekin hänestä muutaman kuvan. Mahtoi mahtavaa maskottiamme harmittaa, kun ei itse voi auton rattiin päästä!


Terkuin,
Tiimiläiset Iina ja Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti